iklan lagi

Pages

Tuesday, December 28, 2010

hai..saje nak update

muahaha..skrg aku dah jd pencurik..maling...aku bukan curik apa-apaan..cuma curik sedikit masa...
makk aii..bunyi mcm bagus jerk..budget mcm org besar2 gitu..konon bizi la sgt..wakakaa..
bukan apa..aku sekang tgh blaja uruskan masa sebaik mungkin sbb keje hakiki di opis sudah bertambah dgn kemasukan aku ke unit baru...senang citer sudah tukar unit..yg sebenar2nya..ikhlas aku ckp.(dr sudut hati yg paling dlm)aku bahgia dgn pertukaran ini..sbbnya baru leh dipanggil kerja dgn jawatan yg sedia ada..bukan seperti bekerja sbgai tuttttt...(xleh ckp nanti de yg sentap)xde maknenye nk sentap2...ekekeke
dari satu,satu hal...lepas pindah meja,partition,alih2 tukar unit terus...tu yg byk keje pending...saje cite kasi pjg..sbb nk pjgkan entry..tgh kemaruk nak menaip..lama sudah x menaip...lepas gian gitu...
k lah..sebelum aku merepek meraban,len kali aku update lg dgn citer yg betul2 bernas...yg ni sekadar lepaskan rindu rendam ajer!!!chiowwww

Tuesday, December 14, 2010

KENALI SIAPA ORANG GILA YG SEBENARNYA!

GILA SEBENARNYA

Pada suatu hari Rasulullah saw melihat ada sekelompok orang sedang berkumpul.

Beliaupun bertanya, “Apakah gerangan yang menyebabkan kalian berkumpul disini?”

Para sahabat menjawab, “ Ya Rasulullah, ada orang gila yang sedang mengamuk”.

Mendengar jawaban ini Rasulullahpun bersabda, “Orang itu sebenarnya bukan gila, tetapi ia sedang mendapat musibah. Tahukah kalian siapa orang yang benar2 gila?” Para sahabat semuanya terdiam.

Kata Rasulullah, “Orang gila ialah orang yang berjalan dengan sombong, memandang orang lain dengan pandangan yang merendahkan. Ia berharap akan surga Allah, tetapi perbuatan maksiat terus dijalaninya. Ia membuat orang merasa tidak aman. Kebaikannya tidak pernah ada yang mengharapkannya. Itulah orang gila yang sebenarnya”

Rupanya menurut Rasulullah, orang gila itu adalah : “ORANG YANG MASIH MEMPUNYAI AKAL, TETAPI AKALNYA ITU TIDAK DAPAT MENJAGA PERILAKUNYA, KARENA AKALNYA SUDAH DIKUASAI OLEH HAWA NAFSUNYA”.

Orang yang mendapat musibah harus kita dekati/tolong, sedangkan orang gila jelas harus kita jauhi. Menurut Rasulullah yang menyebabkan orang menjadi gila adalah karena ia TAKABUR.

Rasulullah pernah bersabda kepada salah seorang sahabatnya yg bernama Abu Dzar,

“Wahai Abu Dzar, barangsiapa mati, dan dalam hatinya ada sebesar debu dari takabur, ia tidak akan mencium bau surga, kecuali ia bertobat sebelum maut menjemputnya”.

Ada seorang ulama yang membuat checklist sebagai alat intropeksi untuk mengetahui apakah kita masuk dalam kategori orang yang takabur atau tidak. Menurut sang ulama ini :

-Kita takabur kalau kita merasa semua perbuatan kita adalah benar dan tidak mau menerima kebenaran karena semata-mata yang menyampaikan kebenaran itu pangkatnya lebih rendah dari kita.

-Kita takabur bila merasa lebih berilmu dibandingkan orang lain. Kita remehkan orang lain yg kita anggap bodoh.

-Kita takabur bila kita merasa paling saleh diantara seluruh umat manusia

-Kita takabur bila merasa mempunyai kekayaan lebih dari kebanyakan orang.

Sudah semestinya bila masalah takabur ini menjadi perhatian serius kita. Jangan sampai kita merasa sudah waras, padahal sebenarnya kita ini gila sebagaimana yang dimaksud oleh Rasulullah.

Fakta menunjukkan bahwa, banyak orang yang tidak tahu kalau dirinya itu sebenarnya tidak tahu.

Ada sebuah hadits Qudsi yg dapat dijadikan penahan agar kita terhindar dari perbuatan takabur,

Allah Yang Maha Mulia dan Maha Agung berfirman :

“Kemuliaan itu adalah gaun-Ku dan Keagungan itu adalah jubah-Ku;

Barangsiapa yang memakai gaun dan jubah-Ku itu,

akan Kulemparkan ia ke dalam api neraka!”


Sumber : Sentuhan Kalbu

Sunday, December 12, 2010

TiMe To CiNeMa!!

NaRnIA..luv u Prince Caspian..encem bangat!!..hehe
1st day di tayang di pawagam (9 dis 2010) kami anak beranak dah serang GSC alamanda..
de org nak belanja aku on ajer..sebenarnya tarikh tayangan masuk panggungnye kebetulan sama ngn besday hubby..tu yg die banjer)..best gak citer ni...x bape berat dan x ringan sgt..
tp kali ni halangan x bape mencabar mcm 1st n 2nd Narnia..yg ni last Narnia rasanya..



sedikit sinopsis:
Lucy dan Edmund Pevensie kembali ke Narnia dengan sepupu mereka Eustace di mana mereka bertemu dengan Prince Caspian(putera ensem) untuk perjalanan di seberang lautan menaiki kapal kerajaan The Dawn Treader. Sepanjang jalan mereka hadapi naga(jelmaan eustace yg bertukar jd naga sbb tamak kan emas naga), Duyung,Ular raksasa dan sekelompok askar yg hilang sebelum sampai kehujung dunia.Cerita selebihnya,sila tonton di pawagam berhampiran anda!

disebabkan aura narnia,lepas2 tengok movie ni abis sume gambar lion derang panggil Aslan.yg sulong ngn no 2 memang dah lulus tengok wayang tp yg kecik ni masih samar2..duk x moh diam..asik terkejut2 jerk dgr speaker n audio system..hahha!!!


de 5 tiket tp hanya 4 kusi yg berguna sbb yg 1 lg kosong x berpenghuni dek kerana sikecik asik merayap x reti duduk..rugi sih sewa 5 kusi...

bergegas ke parking.nak balik sbb maghrib dah masuk.aku plak letih sbb kuar opis terus berkejar ke alamanda..serba kelam kabut!

P/S..tu je gambar yg ade.x sempt nk posing segala depan wayang sbb masing2 kejar masa..hehhe

Sunday, December 5, 2010

SeLeSaI SuDaH!!!

dah 2 minggu aku n de geng bertungkus lumus berlatih menari dan hari ni segalanya dah berakhir...
fuh!! lega den...pelancaran tarian cuti2 malaysia yg dirasmikan oleh datin sri rosmah(org umah tok najib) tadi agak meriah..even terpaksa bgn pg seawal 4 pg tuk rehearsal (4hb/12) dan 3.30 pg (5hb/12) majlis sebenar...terpaksa plak berpusu2 tgh org ramai..kata 15k org..
aku rasa antara org yg kiri kanan depn bakang aku lah yg paling best menari..(cit..ayat xbleh blah)aku buat sehabis baik beb..bajet de la yg pasan bakat aku menari...hehehe...menari bagai nak rak mcm kene rasuk dgn harapan de le salah satu kemera kt depn tu fokus kat aku..hahaahaa..
dgn space yg x bape nk selesa..mcm x puas aku nak mengepak..menggedik..melompat..menjengket..melentik..tambah lagi ngn org belah kiri aku yg asik kelaut je menari...org ke kanan die ke kiri..org ke kiri die ke kanan..x ke berlaga punggung kami..aduih la..sesak napas den!!!
ada pulak tu siap bwk ank..kalo ank dah besar tu xpe jer..tp ni aku bajet dlm 3 thn kot..alahai..asik kene singgul ngn punggung org jerk..kekanan pinggul org tu kekenan le die terkehel...pd pndpt peribadi aku le..mcm x sesuwei je nk bwk ank ke tempat2 yg sesak mcm tu..sgt2 x sesuwei...yg sian budak tu beb...maknye sonok2 meronggeng yg ank smpai ilang pedoman dilanggar makcik2 yg naik syeh menggedik..smpai tercmpak ketapak aku..aku gak le yg smbil2 menari tunjuk budak tu mana tanah mak die..alahai!!!
tapi best memang best..hrp2 taun depan ade peluang aku joint lagik sbb aku memang minat menggedik dalam apa jua jenis tarian...adios!!

p/s:kowang nmpak tak aku dlm tb tadi?tatkala kemera lalu je dpn aku penat sih senyum cerek..smpai lupa step dibuatnye...


ni time rehasal.tudung aku senget pun x pasan..bajet cun je muka time tuh...


remaja muda belia yg sangat suke menggedik..:)


ni bukti yg kul 6pg kami dah menepek kat dataran merdeka

aku heh!!


geng penari yg bakal masuk sehati berdansa..hehehe

Thursday, December 2, 2010

n3 pagi ini sebelum bz time


jrg aku posting pg2 mcm ni..memandangkan jap2 lg aku de keje nk buat,tu pasal kene update blog pg2..sian kat blogger2 yg dtg jenguk aku tp xde n3 baru..walaupun n3 cepisan gitu..hehhee
just 2 say hello to all my visitor..morning n Assalamualikum w.b.t..harap2 kowang sume happy je hari ini..keje ngn happy..lepak ngn happy...buat apa pun dgn perasaan happy..apa pun yg sdg kita fikirkan,lakukan...buatlah dgn hati yg gumbira gitu...even sdg bersedih,set ur mind,lakukan dgn happy...tp kalo sedang kene marah or sdg kena maki,camne nak menghappy kan diri yer...yg tu kowang kene BERTABAH je lah...hehee
caucincau!!!!!!!!

Wednesday, December 1, 2010

waduh..penatnya kakiku!!!




eeyahhh..mari menari..adikku pandai menari..adikku pandai menari..yeahaa..angkat tgn..1..2..8..8 lagi...

eheheh...alamak..kaki aku krem..pinggang aku sakit..huwaa..
ni le yg terjadi kat aku skrg..sakit lutut..lenguh kaki...sakit tangan..minggu ni deret aku g training menari 1 malaysia..mana taknye lg 4 hr lg nak perfom..harus lah gigih berlatih...kuikuikui...jap g de meeting..tgh mkn smbil tulis n3 ni..sempat lg..ok lah nk meneruskan kunyahan yg tinggal belen sket je lagi ni..nasi 1 senduk dan ikan kembung smbal kecik sekor(yg dah tinggal separuh)...ngeeee

Monday, November 29, 2010

Kecelaruan Manik-Depresif A.K.A Kecelaruan Dwi Kutub



pe bende tu? mcm x penah dgr pun..isk3...ni aku nk citer sket..
kecelaruan manik-depresif ni adalah satu keadaan dimana seseorang itu mengalami perubahan pada perasaan atau emosi yg bercelaru diantara keadaan terlalu sedih (depresif) @ terlalu gembira (manik). Ia juga mungkin menunjukkan tanda2 psikosis seperti halunisasi dan delusi....

penah ke tak kowang rase!...kalo de tanda2 or simpton seperti yg aku tulis tu...makanya kowang ni bakal2 nk meroyan...meh aku pjgkan lg info nih

Fasa Depresif (Kemurungan)
1.Gangguan Perasaan : rasa sedih yg brpanjangan lebih dr 2 mggu
2.Gangguan Fungsi Kognitif :
~ rasa putus asa,xde hrpn masa depn
~ rasa berdosa,diri x berguna,x dpt ditolong lagi
~ fikiran ingin bunuh diri
~ hilang perasaan seronok
~ hilang penumpuan fikiran
~ hilang minat utk melakukan sbrg xtvt
3.Tanda2 Biologi/Fizikal
~ hilang selera makan
~ turun berat badan
~ gangguan tidur
~ hilang nafsu seks
~ gangguan perjalanan kitaran haid (bg pompuan yg dh akhil baligh ler)
~ mudah rasa letih & x bertenaga

Fasa Manik (Over happy)
1.Gangguan perasaan : terlalu gembira dan sihat walafiat
2.Rasa diri sendiri dipndg tggi oleh org lain & tggi harga diri(ni kes syok sendiri)
3.Mudah rasa marah
4.Kurang keperluan utk tidur
5.Lebih byk berckp dr biasa
6.Perhatian mudah berubah-ubah
7.Meningkat nafsu seks
8.Boros dlm berbelanja

RAWATAN : Penyakit manik depresif adlh satu penyakit mental yg boleh dirawat sepenuhnya

~ Rawatan ubat-ubatan:
. ubat antidepressant-guna masa fasa depresif dan diberhentikan masa fasa manik.
. ubat antipsikotik guna utk rawatan kedua-dua fasa penyakit.
. ubat mood stabilizer digunakan utk mencegah perubahan perasaan yg terlalu cepat.
p/s:semua ubat-ubatan ini diambil dlm jgka masa yg pjg sehinggalah dinasihatkan dr utk berhenti.

~ Rawatan psikologikal:
termasuklah kaunseling & psikoterapi yg membantu seseorg itu mengenali & memahami dirinya sendiri,memahami penyakitnya dan mencari kemahiran dan teknik terbaik bg menghadapi cabaran hidup individu

~ Kaunseling individu

~ Terapi berkelompok
melibatkan 1 kump. org2 yg mempunyai mslh yg sama

~ Pendidikan kesihatan

~ Terapi keluarga
membantu ahli2 keluarga yg hidup bersama pesakit manik depressif, menangani stress

p/s: jgn abaikan org giler sbb asalnya derang x gila..so, kalo de ahli korge or rkn2 yg tgh meroyan tu, amik berat ler sket..jgn smpai melarat key! :)

SUMBER: Bah. Psikologi dan kaunseling
Kementerian Pelajaran Malaysia

Saturday, November 27, 2010

MaRi MeNaRi

yang ni plak br berlaku pg tadi...de training tarian 1 malaysia kat kompleks kejiranan presint 16...fuh! berpeluh ketiak..dr kul 7.30 sampai 9.30...letih akak!!!

konon cerite ari ni de org rtm nk wat liputan..x nmpk kamera besar pun...x merasa gak aku masuk tb..kihkihkih..tp bukn tu tujuan utama aku dtg training pun..disebbkan ni training trakhir dn aku x pernh dtg training lg..so, nak x nak dtg le jugak..next week dah nk perform..

selit gambar jap


akk baju biru yg tgh cekak pinggang tu ligat gak menari..aku kt bakang die so, kowang x nmpk aku..hehe


gambar lagi!


ade jugak gambar den..amik sendirik nih..xde org yg nk amikkan..maklum le aku dtg lone ranger je tadi..geng x dtg..

SuKeR MaNdI..

n3 yg ni citer psl xtvt aku n family last weekend...tp br nak kuar sbb terleps pndg.lupa nk interfrem kn...:)

ari tu aku n hubby bwk ank2 (kakak ngn adik je..abg xde duk kg smpai abis cuti sek)g mandi2 kat kolam presint 9..tempat biaser!

derang ni memang gile mandi kolam..ptg ayah de umah,nk mandi kolam sajer!

jom tengok gamba derang tgh berpoya2 kat kolam...ngeeee


sukenye si kakak rongak..


adik kesejukan..kuar kolam masuk kolam..


adik terpaksa dikeluarkan dr kolam serta merta sebb kehilangan seluar!


seluar adik tlh berjaya dikesan..pakai suar dulu!



ayah pujuk ajak balik..kakak kata 5 minit lagi!...huh sebijik mcm ayah.

award ke 2




award lagi..jgn terkejut..ade byk lg award yg akn menyusul slps ni..peti simpanan award dah penuh so kene kuarkan sket...

yg ni pun cik pieja yg bagi.beliau memang pemurah dan suka bg org award..jap nak jwb soklan2 yg telah disediakan oleh beliau:

5 fakta menarik orang yang bagi award ni

1.pemurah sbb bg award kat aku..:)

2.sama jantina dan umur dgn aku...kalo muda aku,muda le beliau..kalo tua aku,tua le beliau..kihkih

3.masih single tp dah berpunya.xde can le pd sape2 yg de hati nk tackle beliau yer..

4.pe lg nk g tau nih..die ni jenis hati kering tp kdg2 tersentuh jugak..pompuan le katekan..dlm hati ada taman..kihkihkih

5.suka cuti2 malaysia.round de world dgn sidia..

Tulis 10 fakta tentang diri sendiri dan hobi

duk putrajaya
ade 3 ank n syg sgt2 kat derang
ade 1 hubby 4 ever n ever..(pun syg die sgt2)
happy go lucky
suke duk umah lyn askar yg 3 org nih
suke msk "faveret food" hubby n ank
suke bergoblog sbb nk luahkan hati pewot kat situ
suke mkn mskn omak den
nmpak kasar tp hati lembut
nmpak garang tp takut hantu.(ni laki aku ckp tp diri sendiri tidak mmpu menafikan)..

10 orang yang patut terima dan bagitau sebab

memandangkan aku x ramai follower so, sume follower aku layak dapat.sebab nya derang sudi jadi follower aku..sebagai tanda terima kasih le kiranya...

nota kaki & tgn : nanti aku kuarkan awarad2 yg lain..cukup dulu takat ni..

award yg dah lama kene peram...ngeee



ni award pertama yg cik pieja bagi..dah lama aku peram smpai dah nk berkulat..almaklumlah x penah dpt award sebelum ni smpai x tau nk buat apa dgn award yg ku terima..kuang3...(tp cik pieja tahu rahsia kenapa award2 ni diperam lama..syyyyy)

Write 5 interesting facts about the person who gave u this award

~ kepala die best.lama dah kwn dgn die ni..kenal sejak sek. rendh.rpt sejk
sek menengah..smpai ke ipt smpai le skrg...(org kg aku die nih..)

~ baik hati

~ sporting

~ giler2..not gila

~ amat memahami diri ku ini..(pelbagai sudut n aspek sbb kdg2 kami ni lebih kurg
sama je habit..heheh)

udah2..cukup dah tu 5..x yah lebih2...

Friday, November 26, 2010

SeDaNg Bz MeNaRi

Sok org cuti tp aku pg2 dah kene g presint 16..ade traning menari 1 malaysia kat situ..
katanya RTM tb 1 nak buat liputan kuar kat selamat pagi malaysia..ye kot..aku pun x psti..x baca sgt email kt opis td....
5hb.12.2010 ni ada show tarian 1 malaysia kat dataran kl sempena kempen cuti2 malaysia anjuran kementerian pelancongan...de bape hr je lg ni..harus aku sdg gigih berlatih...
tarian 1 mesia ni merangkumi 9 elemen tarian..antaranya:

1.elemen cina
2.elemen temperuli(sabah)
3.elemen india
4.elemen sentubung (sarawak)
5.elemen sewang (asli)
6.elemen siam
7.elemen zapin bunga hutan(melayu)

kowang mesti x caya kalo aku kata joget zapin paling susah...payah kaki aku nk ikut rentak..tergeliat2..lama2 berkat kegigihan aku berlatih..alhamdulillah..leh le jugak.

KPM hantar 75 org merangkumi setiap bahagian dan ramai lg sbb semua kementerian terlibat..kalo x silap de dlm 15 ribu kot..sowy le kalo slh info...tarian 1 malaysia kali ni nak masuk malaysia's book record...

so, sok kalo de rezeki masuk tb le aku...(jgn hrp le..mcm cameraman tu nak fokus muke ko!ntah pasan idak die)...kihkihkih..

Thursday, November 25, 2010

HuJaN!!!!!

Wah...gelap bangat!...bak kata Mak Ngah..tasik dah bergelora...
tanda2 hujan lebat akan turun...yelah..hujan rintik2 sudah turun...dlm opis ni pun dah mcm gelap pandgn mata aku..walhal lampu terang menderang...
mcm ni lah cuaca sejak 2 menjak ni..kalo x pns, hujan..selang 2 hari,hujan pasti akn turun...patut la org kata ujung2 taun adlh musim mengawan..musim sejuk...musim orang kawin..ah,mcm2 musim..apa yg pasti time mcm ni le pengunjung spital bertambah...
kalo dah musim hujan,nyamuk aedees pesat membiak..ada aedes adalah denggi...belum lg selsema,batuk,demam...apa saja penyakit yang dikaitkan dgn hujan..
Apa pun hujan adalah satu rahmat yg tak terhingga dr Allah...bak kata Allahyarham Sudirman...Hujan yg turun bagaikan mutiara!...

Wednesday, November 24, 2010

musim penyakit

Orang kata kalo jemaah haji dah nak balik, bermulalah musim penyakit..ye ke?entah ler..
yg pasti dah 3 hari aku diserang selselma..kalo dah berhingus sah2 le kepala pun sakit..
nafas pun sesak..payah tul aku nak menyedut oksigen..mlm kelmarin sampai aku kene bernafas ikut mulut..huwaa!!mintak tlg suami sapukan vicks kat dada ngn bdn..legalah sket..
mkn ubat?biarlah langkah terakhir..selagi daya aku akn bertahan..tp kalo dah sampai tahap bernapas pun ikut mulut,nak tak nak kena amik ubat lah jugak..
berkali hubby suwo mkn ubat..aku kata ubat dah abis!x sempat beli..agknya die x caya kot ngn alasan yg aku bg..dan2 tu jugak die selongkar esbook..amik ko..segala ubat die jumpa!
penangan ubat selsema even saiz sebesar kacang ijau..punye berat nak nganga bijik mata nih!...bestnye kalo leh zzzzzzzz
ari ni kat opis lak big bos cuti..2nd bos o/station,3rd bos kuar kawasan jap..pelagi,lelap mata sebarang 10 minit lerr...

Friday, November 19, 2010

KaWaN bArU aDiK..!

Hari selasa lepas aku keje half day...bwk adik g opis sbb mls nak anta umah mak long..de gak kwn kat umah nanti..adik dpt kwn baru kat opis..kebetulan de membe yg bwk ank die gak..ank dara plak tu..namanya qaisarah...sweet sgt!
mula2 adik malu2 tikus...tak nak salam...tanya kat adik cantik tak sarah? jwpnya "tak cantik pun"..leh tahan ego!
ni de gamba 2 org budak comeyyy....so, sweet!


dah beberapa jam berkawan, kemesraan pun terjalin..dan adik pun akui yg sarah memang lawa...kihkihkih...
aku usik adik, uit...siap pegang2 bahu sarah lagi..x malu ke?
jwp adik.."adik takut die jatuh..adik pegang lah die"..yelah..duduk ats meja..leh terimapakai lah jwpn jujur adik tu...heehhe

gambar bwh ni gambar adik naik bas pes time..bas nadi putra..(bas lompat2 yg hanya ada kat putrajaya)
gamba 2 dr bawah adik dah stat majuk sbb aku x bagi die main picit2 loceng n gayut kat tmpat org bergantung tuh(kat len tgh ats siling bas tu kan de tmpt gayut tgn)...kalo aku bg mau kami kene halau ngn drebar bas...naya jer!


Monday, November 15, 2010

sUsAh HaTi

Ya Allah..susahnya hati hamba..kenapa dah jam 8.40 mlm suami ku x muncul2 lg..dah sekian lama aku tunggu kat rumah ni sorang2...Ya Allah, tak mampu aku nk berdepan dgn waktu2 mcm ni...dah le try call die dr tadi x dpt...asik2 pompuan tu kata "the number you have dial is not reachable"..dah 20 kali aku dail pun ckp bende yg sama...tensen sihhh
aku tepon ank2 yg de kat umah mak long plak...merintih nak balik.."mama, adik nak balik"..alahai,kalau le aku ade kereta...
umah mak long bukan jauh sgt tp aku xde transport nk amik..mana nak risaukan suami,anak2 lak xde depan mata..kalo derang de rumah atleast aku x fikir sgt pasal ayah derang yg lambat balik nih!!
aku balik keje td naik bas dlm kehujanan...berlari melawan ujan dr bas stop ke rumah...bergegas pulak angkat kain di jemuran..(sib baik x kene ujan sbb de awning)..bergegas plak masak mlm..konon2 mlm ni nk suprise kat hubby msk lemak cili api siput sedut..nyum..nyum..nyum..tp, sampai la ni (skg kul 8.55 mlm) x sampai2 lg..aku kerisauan dan kesunyian!! tuhan, tolong lah hamba mu ini..aku merayu dan mohon pd mu,selamatkan lah suami ku walau dimana beliau berada..nakal2 die, aku syg die sgt2...br mlm tadi die bisik kat tinge aku yg die syg aku sgt2...dlm lena ketiduran aku bls dlm hati..."ku jua menyayangimu sgt2 dan tersgt2..".
oh angin, sampaikan pada suami ku yg isterinya ini sdg berdoa dr jarak jauh agr die selamat smpai rumah dlm kadar segera!perut pun dah lapar dan x sbr nk menyedut siput sedut..

nota kaki&tgn:
1)anak2 duk ngn kak ipar time aku n hubby g keje(+-2km dr umh)
2)kerete nan satu itu suami aku bwk dan tinggal motor kat umah..memandagkan aku x
reti bwk n xde lesen motor so, terbiar terguring je moto tu kat lobi bwh.

Sunday, November 14, 2010

KONVOKESYEN ADAM & HAWA

DATE: 13/11/2010
Avenue:Aras 5, Audotorium Jakim, Parcel D, Putrajaya

Yang ni fresh lg lah, br terjadi semalam...hari sabtu kul 6.30 pg aku dah kejut ank2 suwoh siap2..sbbnya majlis stat kul 7.30 pg...awal giler kan..sape le yg skima betul2 leh smpai auditorium kul 7.30..huuhu..

kul 8.30 pg baru kami sampai audi.payah tul nk carik parking..g skali ngn mak long (kak ipar) ngn sarah dan imah (ank mak long)..sbb si sarah pun konvo sekali..sama umor dgn adam n hawa...meriah gak majlis ni....

my hubby terpakso drop kiteorg je ari tu sbb die kene g keje kejap..terpaksa ler aku kontrol askar2 3 org tu..sib baik de maklong yg leh tengok2kan sekali...sampai je dalam audi aku disambut cik fiza(pembantu guru di sek tadika budak2 ni)...katanye aku ngn adam kene duk asing sebb ada tempat khas tuk kanak2 yg dpt anugerah cemerlang...huh, perasaan x leh nk kata..mcm vip la pulak..hehehe

cik fiza bwk tempat khas tu,kat atas kusi tu de tulis nama adam...jap tepek gamba...sprti biasa..sbgai bukti..

kat sini kene duduk anak ngn salah sorang parents je..dah tentu hubby den kojo,aku le kene duk sini..kene le bwk sekali askar kecik...



mcm biase di awl majlis, penuh dgn ucapan2 yg agk pjg berjela..agak membosankan jugak lah..dah le aku alergik dgr ucapan..layan kan ajer..

xde gamba pemberi ucapan..mcm xde ati je nk amik..hehe..cume de slide ni je sbgai bhn bukti

budak2 standby nak nyanyi lg negaraku, lagu rasmi tadika kemas ngan lagu wilayah...(lagu negaraku je yg aku tahu..sib baik de slide lirik..ikut je lah)



time ni aku kene iringi adam amik piala die..so, xde org nk tolong amikkan gamba...pastu terpaksa dukung sekali askar kecik naik pentas..payah le jugak sbb si kecik tibe2 xnak dukung..meronta2 nk jalan sendirik katanya..xde kulayan..lambat!
dah selamat amik anugerah kanak2 cemerlang..kene tunggu penyampaian sijil konvo pulak..selang seli ngn persembahan...sampai le kul 1 pm ++...
jom layan gamba seterusnyer..


time ni suami aku smpat dtg di tgh2 majlis..dah settle keje pentign,nak gak tengok katanye..kang dah abis majlis, die menyambung gi keje balik...


TETAMU DARI KEDAH

Patutnya entry ni dah ditulis lama..sbbnya waktu kejadian adalah pd..9/11/2010..kan dah lama tu...br ari ni ada sedikit kerajinan utk menulis....
tetamu yg dimaksudkan satu2nya adik lelaki anak beranak dtg bertandang ke teratak aku..
kebetulan isteri die de kursus kat ukm..kan dah dekat ngn umah aku tuh...
ari tu aku balik keje lmbt..memang x sempat nk msk mlm apa pun..terpaksa le derang hirup air bujang (yg selalu aku buat time2 bujang dulu)...teh o panas jer...
sib baik suami aku balik x lama lepas tu..kite org pun menjamu selera ke tmpt yg kiteorg suke pergi tu...pe lagi kalo tak ke cafe village..

kat situ le kami berborak smbil menjamu selera...baru aku tau ank buah aku..si lokman(ank sulong adik aku) dpt no 1 pekse kat sekolah tadika die...hoho..hebat jugak...pehtu siap masuk persembahan dikir barat kat majlis konvokasyen nanti...leh tahan dak lokman ni..dlm malu2, berisi jugak...die ni pangai pelik seket..orgnya pemalu tapi, sikit punya ganas...kalo bergaduh dgn sepupu sepapat, di debiknya ajer..x kira dpn mak bapak budak tu ke..apatah lg depan mak pak die...ank aku pun penah merasa..hehehe..tp bila dah makin besar, kurang sket keganasannya...

adik aku ni de 3 org ank..2 boboy 1 gegurl..si gegurl br 4 bulan..tu aku tengok ade sedikit kepayahan derang nk menjamu selera..tempat xleh panas...ngamok saja si gegurl...nk mkn pun kene gilir2...biaser le ank kecik2 lg..aku pun camtu gak dulu...ni de sket gamba sbgai bukti bahawasanya aku tak tipu...!





























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template by:
Free Blog Templates