iklan lagi

Pages

Friday, November 26, 2010

SeDaNg Bz MeNaRi

Sok org cuti tp aku pg2 dah kene g presint 16..ade traning menari 1 malaysia kat situ..
katanya RTM tb 1 nak buat liputan kuar kat selamat pagi malaysia..ye kot..aku pun x psti..x baca sgt email kt opis td....
5hb.12.2010 ni ada show tarian 1 malaysia kat dataran kl sempena kempen cuti2 malaysia anjuran kementerian pelancongan...de bape hr je lg ni..harus aku sdg gigih berlatih...
tarian 1 mesia ni merangkumi 9 elemen tarian..antaranya:

1.elemen cina
2.elemen temperuli(sabah)
3.elemen india
4.elemen sentubung (sarawak)
5.elemen sewang (asli)
6.elemen siam
7.elemen zapin bunga hutan(melayu)

kowang mesti x caya kalo aku kata joget zapin paling susah...payah kaki aku nk ikut rentak..tergeliat2..lama2 berkat kegigihan aku berlatih..alhamdulillah..leh le jugak.

KPM hantar 75 org merangkumi setiap bahagian dan ramai lg sbb semua kementerian terlibat..kalo x silap de dlm 15 ribu kot..sowy le kalo slh info...tarian 1 malaysia kali ni nak masuk malaysia's book record...

so, sok kalo de rezeki masuk tb le aku...(jgn hrp le..mcm cameraman tu nak fokus muke ko!ntah pasan idak die)...kihkihkih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template by:
Free Blog Templates