iklan lagi

Pages

Sunday, November 14, 2010

KONVOKESYEN ADAM & HAWA

DATE: 13/11/2010
Avenue:Aras 5, Audotorium Jakim, Parcel D, Putrajaya

Yang ni fresh lg lah, br terjadi semalam...hari sabtu kul 6.30 pg aku dah kejut ank2 suwoh siap2..sbbnya majlis stat kul 7.30 pg...awal giler kan..sape le yg skima betul2 leh smpai auditorium kul 7.30..huuhu..

kul 8.30 pg baru kami sampai audi.payah tul nk carik parking..g skali ngn mak long (kak ipar) ngn sarah dan imah (ank mak long)..sbb si sarah pun konvo sekali..sama umor dgn adam n hawa...meriah gak majlis ni....

my hubby terpakso drop kiteorg je ari tu sbb die kene g keje kejap..terpaksa ler aku kontrol askar2 3 org tu..sib baik de maklong yg leh tengok2kan sekali...sampai je dalam audi aku disambut cik fiza(pembantu guru di sek tadika budak2 ni)...katanye aku ngn adam kene duk asing sebb ada tempat khas tuk kanak2 yg dpt anugerah cemerlang...huh, perasaan x leh nk kata..mcm vip la pulak..hehehe

cik fiza bwk tempat khas tu,kat atas kusi tu de tulis nama adam...jap tepek gamba...sprti biasa..sbgai bukti..

kat sini kene duduk anak ngn salah sorang parents je..dah tentu hubby den kojo,aku le kene duk sini..kene le bwk sekali askar kecik...



mcm biase di awl majlis, penuh dgn ucapan2 yg agk pjg berjela..agak membosankan jugak lah..dah le aku alergik dgr ucapan..layan kan ajer..

xde gamba pemberi ucapan..mcm xde ati je nk amik..hehe..cume de slide ni je sbgai bhn bukti

budak2 standby nak nyanyi lg negaraku, lagu rasmi tadika kemas ngan lagu wilayah...(lagu negaraku je yg aku tahu..sib baik de slide lirik..ikut je lah)



time ni aku kene iringi adam amik piala die..so, xde org nk tolong amikkan gamba...pastu terpaksa dukung sekali askar kecik naik pentas..payah le jugak sbb si kecik tibe2 xnak dukung..meronta2 nk jalan sendirik katanya..xde kulayan..lambat!
dah selamat amik anugerah kanak2 cemerlang..kene tunggu penyampaian sijil konvo pulak..selang seli ngn persembahan...sampai le kul 1 pm ++...
jom layan gamba seterusnyer..


time ni suami aku smpat dtg di tgh2 majlis..dah settle keje pentign,nak gak tengok katanye..kang dah abis majlis, die menyambung gi keje balik...


TETAMU DARI KEDAH

Patutnya entry ni dah ditulis lama..sbbnya waktu kejadian adalah pd..9/11/2010..kan dah lama tu...br ari ni ada sedikit kerajinan utk menulis....
tetamu yg dimaksudkan satu2nya adik lelaki anak beranak dtg bertandang ke teratak aku..
kebetulan isteri die de kursus kat ukm..kan dah dekat ngn umah aku tuh...
ari tu aku balik keje lmbt..memang x sempat nk msk mlm apa pun..terpaksa le derang hirup air bujang (yg selalu aku buat time2 bujang dulu)...teh o panas jer...
sib baik suami aku balik x lama lepas tu..kite org pun menjamu selera ke tmpt yg kiteorg suke pergi tu...pe lagi kalo tak ke cafe village..

kat situ le kami berborak smbil menjamu selera...baru aku tau ank buah aku..si lokman(ank sulong adik aku) dpt no 1 pekse kat sekolah tadika die...hoho..hebat jugak...pehtu siap masuk persembahan dikir barat kat majlis konvokasyen nanti...leh tahan dak lokman ni..dlm malu2, berisi jugak...die ni pangai pelik seket..orgnya pemalu tapi, sikit punya ganas...kalo bergaduh dgn sepupu sepapat, di debiknya ajer..x kira dpn mak bapak budak tu ke..apatah lg depan mak pak die...ank aku pun penah merasa..hehehe..tp bila dah makin besar, kurang sket keganasannya...

adik aku ni de 3 org ank..2 boboy 1 gegurl..si gegurl br 4 bulan..tu aku tengok ade sedikit kepayahan derang nk menjamu selera..tempat xleh panas...ngamok saja si gegurl...nk mkn pun kene gilir2...biaser le ank kecik2 lg..aku pun camtu gak dulu...ni de sket gamba sbgai bukti bahawasanya aku tak tipu...!





























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template by:
Free Blog Templates