iklan lagi

Pages

Tuesday, June 29, 2010

28.06.2010...tarikh keramat!!!!

haishh....suprise ape lak ni?

27.06.2010
Ahad
12.00 tghmalam

pada hari kejadian(lihat detail diatas) mlm tu aku tgh leka main game...plant vs zombie, tibe2 suami aku pdm lampu bilik..."heppy besday to you...heppy besday to you..heppy besday to you mama..heppy besday to u!!" aik...mane kek nye?..xde kek..suami aku bwk lighter yg telah dinyalakan..die suwoh aku tiup...fuhhhhh!!!...bersungguh aku tiup...pdm je api lighter..satu ciuman singgah di pipi dr suami,abglong,kakak & last sekali adik....sebak pun ade..terharu pun ade..even xde party meriah,xde kek sekali pun..aku tetap rasa dihargai...time kasih abg...abglong,kakak n adik...luv all of u so much..very2 much n much!!!!


Zaki Shamad happy birthday to my wife,...
a mother and wife of a great responsibility, and congratulations for successfully carrying out that responsibility...
31 is of benchmarks .............we are to be old.
Zaki Shamad
HAPPY BIRTHDAY TO U and I love U .
tu lah antara ucapan dr suami tersayang yg ditulis di wall fb die...tq darling!!

dan, thn ni wall fb aku penuh dgn ucapan2 ulang tahun dan doa2 yg terbaik untuk aku..terima kasih semua diatas ingatan dan doa kalian...

Sunday, June 27, 2010

ding dong!! not ting tong!!!

mlm sabtu yang lalu.....oh i-city!!!

dah lama aku plan nk g i-city tp x penah nye menjadi..ade je halangan yg mndtg..
tetibe mlm minggu aritu masa aku, suami n de kids ade kat mydin usj 1...membeli sebelum membelah..ija(bukn nama sebenar) msg gtau die de kat i-city..dannn...aku pun menggedik ajk hubby g jugak..tengoklah katenye..

leps2 kuar mydin..elok je hubby aku drive hala ke s.alam...wahhh...missi berjaya!!!
sampai kt i-city aku anak beranak terpegun tengok kerlipan lampu bewarna-warni mengikut bentuk2 yg telah diolah menyerupai pokok2 dan haiwan...
cantikkkk nyerrr!!!....kata adik, ank bongsu aku..ni baru tengok dr dlm kereta sbb jenuh nak carik parking..punye le hubby aku menyusur ikut jalan2 yg tukang2 jaga parking tu halakan...dan punye le memilih parking konon2 nk yg dekat ngn tempat kejadian(so, xyah le nk berjln jauh naik bukit)..last2 sampai terkeluar terus...adoilah..napa takde tande arah keluar ...xde le kami ikut jln tu dan terus keluar..org nk parking bukan keluar!lol..sib baik hubby x merungut terus masuk u-turn masuk balik.jauh lak nk pusing balik.masa kt pntu masuk, siap ckp kat akk tukang kutip duit parking yg jaga kt pintu masuk "kak, kami dah byr parking tp terkeluar..nk kene byr lagi ke?"..sib baik akk tu jawap "masuk..masuk!"..heehe

jap..aku selit gambar dulu..


gambar2 diatas diambil dr dlm kereta semasa sebuk mencari parking sehinggalah kami terkeluar dr area i-city tanpa disedari..kuang3..

dan gambar lagi!!!


kat view merak ni..beratur org tunggu turn nk bergambar..so, xde can le kami nk bergambar sbb hubby x suke buang masa amik no! berlalu le aku dgn sayu..


kat sini ade kejadian yg x diingini tlh berlaku...aku telah dimalukan oleh bunyi wisel yg memekakkan telinger..dek kerana teruja tengok rusa yg berwarna-warni.aku,abglong ngn adik berlari2 berlumba sape smpai dulu..abg long sampai dulu terus pnjt bukit g kat rusa2 tu..tibe2 aku dgr bunyi wisel..pehtu adik pulak sampai ateh bukit tuh..disentuh2nye lg rusa2 tu..lg kuat bunyi wisel..prett..pretttttt...uh sape lak yg memekak nih..larrr rupenye2 ada yg jaga bendealah ni..dilarang masuk dan menyentuh lampu2 tu rupenye..cit...buh le tali hadang..mana le org tau..nak tutup malunye pasal..aku pun berlakon marahkan ank2"abg..adik..turun...mana leh pegang nnti shot kene elektrik!!...baik punye cover..walhal kalo aku sempat naik td dgn aku2 diwiselkan!!...hampeh tol!

terpakse lah gambar jauh2..ingt nak duduk ateh ruse tuh..huh jgn mimpi ler selagi abg wisel tu masih idup...



kakak siap pakai bj kurung..mane nak tau nak meradak ke i-city ni..ingt nk g mydin jerr..

aduyai..sebuk je org bakang ni..kot ye nk bergambar tggu le aku abih dulu..kan org da perasan..opsss!!



kalo ikutkan byk lg gamba2..yg aku nk upload..tp mcm dah berjela lak entry ni..so, gamba2 yg lain aku buh kat fb je lah....occayy!!!

Wednesday, June 16, 2010

saje nk update...

mcm lama dah tak menulis dan menggoblog.mcm xde mase pun ade.mcm xde citer pun ade..tp mcm ade yg nak disampaikan tp mls nk olah ayat..
minggu lepas aku sebuk dgn xtvt g kenduri kawin.almaklumlah musim cuti sekolah.sana-sini org buat masjid.alhamdulillah...dpt mkn nasi minyak free.

ermm..aku nk tulis psl my new life sejak 6 bulan bertukar ke putrajaya ni.
1st thing pasal dunia baru ditempat kerja...dulu masa keje kt digimac, aku selalu mengidamkan keje dlm suasana yg meriah dgn orang dan rakan2 sepejabat yg ramai,bangunan opis yg gah dan besar...dan keje ngn syarikat gergasi @ dikenali...konon2, time keje ade kwn nk borak2..time de mslh keje ada kwn nk luahkan..time bengang ngn bos ade geng nak bergosip dan mengumpat boss..heehe...dan time rehat ade teman nk g makan.yg paling penting kalo org tanye keje kat mana, x malu nk jwb..hahaha.mcm best jek...maklumlah sejak aku keje kat digimac 5 tahun lebih...jarang2 opismate aku cecah 5 org...paling tidak 2 org dan penah aku keje sorang2 sbb sume lari x tahan ngn bos..bosan nak mampos!!

dan...bila doa aku dimakbulkan Allah, aku dpt keje kat tempat ramai org,opis besar,bangunan bapak besar...segalanya mula aku sedari.
dan ape yg aku nak seperti tersenarai kat atas...sedang aku alami sekarang...makanya..semua yg aku alami tidaklah seindah yg aku bayangkan..
mula2..memang aku mcm culture shock gak lah..mcm best gak..aku dpt ramai kwn..mkn ramai2..semua bergerak dlm kumpulan..geng plak satu kepala.tang tu best lah.tapi...
ape yg x bestnye political conflict kt bahagian aku ni mcm hampeh.ada jurang antara dua darjat dn jauh sgt2.mcm berkasta2..pastu xleh salah cerita takut salah tafsir..cerita buruk lebih pantas tersebar compare cerita baik.aku muak dgn pegawai2 yg BOSSY even dgn ank buah org lain..dah le BOSSY..BUSY BODY...kejenye menepek dr satu tempat ke tempat lain sebuk mencari bahan dan menyebarkan bahan untuk menjatuhkan org...adu domba perkara biasa.org bawahan le selalu jadi mangsa..asal gred rendah je, mule pndg sebelah mata..huhh bosan!!!

so, kesimpulannya mana2 tempat keje pun sama je..yg penting niat dlm hati kene ikhlas semata2 cari rejeki halal...tp bg aku, yg paling penting hati kene happy..
by the way, suami aku ckp aku skrg makin happy dari dulu sbb katenya balik keje dah kurang bebel..hahhaha..mana taknye beban keje dah byk kurang..malas aku nak pikir maslh politik kat tempat keje sbbnye aku pk ke..x pk ke bende tu tetap berlaku...so, ADA AKU KESAH?

Saturday, June 5, 2010

MAAFKAN AKU!!!

kdg2 lidah aku ni tajam melebihi mata pedang...
kdg2 kata2 aku ni kasar melebihi jln tar baru diturap...
dan kdg2 bahasa aku ni kesat melebihi tisu toilet murahan...
tu semue time aku marah yg amat sgt...
emosi tidak terkawal...akal dipengaruhi syaitan..
tapi ketahuilah sayangku...sesungguhnya aku tidak berniat menyakitimu!
sudah berulang kali aku katakan...jgn kau siram minyak petrol dibara kayu!!
api yg kecil akan menjadi ganas kelak!!!....tapi kau sering lupa!!!
kan aku dah kata yg hati aku ni cepat panasssss...tp jgn lupa cepat sejukkkkk
huhhh...susahnya nak jd penyabar...payahnye nak jadi cool...
apa pun...kumohon sejuta keampunan...jgn lah kau berkecil hati sayangku...kelak neraka jahanam habuanku...
ku sedar dan cukup ku tahu...sesungguhnya, syurgaku terletak di tapak kakimu...!!!
huwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!sumpah aku taubat...menyesal...tp lum tentu x buat lagi sbb aku cepat panas..bak katamu..panas baran yg keterlaluan...akn kucuba ubah sikapku pelan-pelan....tu aku janji!!

Thursday, June 3, 2010

EMCEE OH EMCEE

02.06.2010

time ni aku telah dicutikan sehari oleh dr FARIHA HANIM BT JALAL dari Klinik Kesihatan Putrajaya, Presint 9...sebab musabab aku diberi emcee kerana sakit kepala..tak pun sbb die kesian tengok muke aku yg memang mengharapkan cuti..sib baik die paham naluri aku time tu yg maleh nk g keje..nak rehat duk umah tido puas2..ekekekee

kat umah pun bukan buat ape pun..nak tido pun xleh..sbb aku x biase tido siang lama2..takat 10-20 minit pun dah ok bg aku.tu pun leps aku mkn ubat tahan sakit yg dr bg tadi.pehtu, aku bgn aku masak2..leps lunch dlm kul 3 aku merembat g mydin usj 1.sempat lg aku potong rambut pendek..tu hubby le advise..katenye better ptog pendek drpd aku simpan pjg..pehtu sakit kepala..lg satu die cukup marah kalo time sapu lantai, penuh ngn rambut aku jerk...alahai abg oiit..kalo ptog pendek kan dah x seksi..x cun kang abg pndg pompuan lain pulak!..

at last, aku korbankan jugak rambut pjg mengurai aku..cina aso tu siap tanya 2 kali, betul ke nk ptog pendek?x syg ke?..aku jwb dgn tegas..betul dan muktamad..saya takkan menyesal...dlm hati tuhan je tau..huhuhu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template by:
Free Blog Templates